Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28-05-07

Cannes is crazy

 

3e9bb6222fc97c0fd05c6f4f131373ee.jpgDe prijzen zijn verdeeld, de rode loper is intussen weer weggeborgen. Cannes was - as ever – wünderbar. Het filmfestival vierde dit jaar zijn 60-jarig jubileum. Voor filmclub ElaN Filmavonden de gelegenheid bij uitstek om een bezoekje te brengen.

Wie Cannes zegt, zegt feestjes. En ElaN Filmavonden crashte er 4: die van de Fransen, Italianen, Denen en Walen. En laten we maar meteen komaf maken met het mythische aureool dat deze party’s omringt. Oké, drinks&food are free. Maar voor de rest ? Weinig opwinding, al onthouden we wel de vrouwelijke aandacht die het Vlaamse filmjournaille mocht genieten, de gebroeders Dardenne die het Waals feestje na nauwelijks 5 minuten voor bekeken hielden, de uitstekende rosé bij de Denen (al kon het te maken hebben met de hoeveelheid), de overdosis silicone bij de Italianen en last but not least de dialogen bij de Fransen :
-Zij : “Oh, so you are directing a new movie ?”
-Hij : “Well yes, it’s about 15 men gangbanging a girl. You wanna play the role of the girl?”
-Zij : “Oh yes!, I’m delighted. But what is gangbanging ?  

Cannes in mei is een beetje planeet Cinema. Met ontelbare sterren die er op de rode loper landen en zich laten begapen door een nieuwsgierige ‘gewone mensen’-menigte. Passeerden er o.a. de revue : Angelina – “ik spreek beter Vietnamees dan dat ik acteer” – Jolie;
Martin – “ik ben kleiner maar heb wel meer schaamhaar dan Jefke de Lathouwer” – Scorcese;
Wim – arty farty’er dan alle Parijse leden van de Marcel Proust-leesclub samen – Wenders en
Sharon – “botox smeer ik sinds kort ook op mijne boterham” – Stone

Intussen deden de leden van ElaN Filmavonden aan prospectie. Een mooi verlanglijstje is al klaar en vormt hopelijk de basis voor een prachtig 5de seizoen dat in september van start gaat.

In de fotogalerij hiernaast kunt u het bezoekje aan Cannes nog eens herbeleven, inclusief de fotoshoot van Pamela Anderson op de ElaN-boot.