Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

17-05-12

Once Upon a Time in Anatolia : getekend en geketend door het leven

Once Upon a Time in Anatolia, Nuri Bilge Ceylan, Three MonkeysVanuit de nachtelijke heuvels van Anatolië doemt een kolonne auto's op. Aan boord zitten de plaatselijke notabelen - de politiecommissaris, de dokter, de officier van justitie. Ze zijn op zoek zijn naar een plek waar een moordslachtoffer zou zijn begraven. Ook de verdachten Kenan en zijn broer zijn er bij. "Was het hier, Kenan?", vraagt de politiechef als ze stoppen bij een waterbron. Kenan geeft geen sjoege, dronken als hij was op het moment van de feiten. 

Lees meer...

21:11 Gepost in Recensies | Permalink | Commentaren (0)

29-04-12

Monsieur Lazhar: de klik met de klas

Monsieur Lazhar, Oscar Beste Buitenlandse Film, Philippe FalardeauMonsieur Lazhar van de Canadees Philippe Falardeau begint heftig. Met een schooljuffrouw die in een klaslokaal in Montréal, het leven moe, aan een koord bungelt. De school is in shock. Vooral haar leerlingen Alice en Simon, over zichzelf schuldig verzuim afroepend, zijn er niet goed van. Een psychologe wordt opgetrommeld maar biedt weinig soelaas. Die komt er pas als de Algerijnse vluchteling Bachir Lazhar zich aanbiedt om de dode juffrouw te vervangen. 

Lees meer...

31-03-12

Le Havre: kerselaar in bloei

Le Havre, Aki KaurismäkiAki Kaurismäki, klinkt als een kinderrijmpje, maar we hebben het hier wel degelijk over een van de grootste regisseurs uit de Europese arthouse-cinema van de laatste pakweg 25 jaar. Na vorige meesterwerkjes als The Man Without A Past, Juha of The Drifting Clouds hadden we onze favoriete Fin (toegegeven, veel anderen kennen we niet) al in de armen gesloten. Met zijn nieuwste Le Havre zouden we 'm niet meer los willen laten. 

Lees meer...