Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

25-11-12

Amour: de pijn van het oud zijn

We zien het al zo voor ons. Nog pakweg 10.000 keer slapen en we bevinden ons in rusthuis Avondvrede waar we ’s ochtends na het aantrekken van onze steunkousen met enige moeite plaatsnemen in de rollator voor een wandelingetje in het park om dan 's namiddags in een kale zaal een partijtje kienen aan te vatten. Om maar te zeggen, de barre tocht richting herfst van het leven staat niet meteen op ons to do-lijstje. 

Lees meer...

05-08-12

Bob Marley, The Definitive Story: muziek als missie

Bob Marley, Kevin MacdonaldDe Schotse regisseur Kevin Macdonald (Last King of Scotland, State of Play) hoef je natuurlijk niet te vertellen hoe je een goede documentaire in elkaar steekt. In Touching the Void liet hij al zien hoe überalpinist Joe Simpson, bungelend aan een touw, zijn hachje redt in de Andes. Met One Day in September over het gijzelingsdrama tijdens de Olympische Spelen in 1972 haalde hij een Oscar binnen terwijl Being Mick een boeiende inkijk geeft in het leven van Rolling Stone Mick Jagger. En nu is er Bob Marley, The Definitive Story, waar Macdonald op omstandige wijze leven en werk overschouwt van de reggaelegende, vechter voor de goede zaak, Rastafari-aanhanger, vrouwenversierder en - niet onaardige - voetballer. Al die aspecten van Marley's rijke persoonlijkheid laat Macdonald tussen de wietdampen door duidelijk aan bod komen middels getuigenissen van medemuzikanten, familieleden en mensen uit zijn inner circle.

 

Lees meer...

29-07-12

Cannes 2012: Overal limo’s

Cannes 2012, Holy Motors, Cosmopolis, Amour, Haneke, Cronenberg, Gouden Palm, Mekong Hotel, Beyond The Hills, De Roulle et d'os, Matthias Schoenaerts, A perdre la raison Vier leden van filmclub ElaN Filmavonden zijn terug van hun jaarlijkse prospectietocht naar het Filmfestival van Cannes 2012. De oogst mag fraai genoemd worden. Van de 56 bekeken films bleken minstens een dozijn het waard om vertoond te worden in de filmclub die elke maandag haar deuren openzet in de Koerselse bioscoop TheRoxyTheatre.

Lees meer...