Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

29-07-12

Cannes 2012: Overal limo’s

Cannes 2012, Holy Motors, Cosmopolis, Amour, Haneke, Cronenberg, Gouden Palm, Mekong Hotel, Beyond The Hills, De Roulle et d'os, Matthias Schoenaerts, A perdre la raison Vier leden van filmclub ElaN Filmavonden zijn terug van hun jaarlijkse prospectietocht naar het Filmfestival van Cannes 2012. De oogst mag fraai genoemd worden. Van de 56 bekeken films bleken minstens een dozijn het waard om vertoond te worden in de filmclub die elke maandag haar deuren openzet in de Koerselse bioscoop TheRoxyTheatre.

Lees meer...

17-05-12

Once Upon a Time in Anatolia : getekend en geketend door het leven

Once Upon a Time in Anatolia, Nuri Bilge Ceylan, Three MonkeysVanuit de nachtelijke heuvels van Anatolië doemt een kolonne auto's op. Aan boord zitten de plaatselijke notabelen - de politiecommissaris, de dokter, de officier van justitie. Ze zijn op zoek zijn naar een plek waar een moordslachtoffer zou zijn begraven. Ook de verdachten Kenan en zijn broer zijn er bij. "Was het hier, Kenan?", vraagt de politiechef als ze stoppen bij een waterbron. Kenan geeft geen sjoege, dronken als hij was op het moment van de feiten. 

Lees meer...

21:11 Gepost in Recensies | Permalink | Commentaren (0)

29-04-12

Monsieur Lazhar: de klik met de klas

Monsieur Lazhar, Oscar Beste Buitenlandse Film, Philippe FalardeauMonsieur Lazhar van de Canadees Philippe Falardeau begint heftig. Met een schooljuffrouw die in een klaslokaal in Montréal, het leven moe, aan een koord bungelt. De school is in shock. Vooral haar leerlingen Alice en Simon, over zichzelf schuldig verzuim afroepend, zijn er niet goed van. Een psychologe wordt opgetrommeld maar biedt weinig soelaas. Die komt er pas als de Algerijnse vluchteling Bachir Lazhar zich aanbiedt om de dode juffrouw te vervangen. 

Lees meer...