Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

31-07-11

Tropa de elite 2: de arm der wet versus de armen

tropa de elite 2.jpgIn de Braziliaanse tophit Tropa de elite uit 2008 rond het elitepolitiekorps BOPE in Rio De Janeiro ging het er - zacht uitgedrukt - niet al te zacht aan toe. Regisseur José Padilha doet er in de sequel nog een schep bovenop. Een door kogels doorzeefde auto, een gevangene die in de fik wordt gestoken en nog een andere die bruutweg in de buik wordt geschoten. Tropa de elite 2 is nauwelijks een kwartier ver en je hebt al meer geweld op je bord gekregen dan Bart De Wever njet zei tegen de Walen. 

Lees meer...

20:15 Gepost in Recensies | Permalink | Commentaren (0)

23-07-11

How I Ended This Summer: Radio Nowhere

how i ended this summer.jpg

In How I Ended This Summer heet de Rus Alexei Popogrebski u welkom in Tsjoekotka, een schiereiland in het uiterste noordoosten van Rusland. Niet meteen een bestemming voor in de vakantiefolder. Uitgestrekte sneeuwvlakten worden afgewisseld met ruwe berglandschappen. Voortgestuwd door een strakke wind, beuken de zeegolven onophoudelijk tegen de kale rotsen. In de verte waart een krakkemikkig huisje dat fungeert als weerstation. Het is in dit onherbergzame poolgebied dat tegenpolen Sergej, de oudste en plichtsbewust, en Pasja, jong en van het losbollige type, aan de slag moeten.

Lees meer...

14-07-11

Michael: kind aan huis

michael.jpg

Oh, ironie. Voor zijn pedofielendrama Michael haalde regisseur Markus Schleinzer de mosterd toen hij als castingdirecteur voor Das Weisse Band op zoek moest naar 48 kinderen. Daarbij stuitte de Oostenrijker op een onthutsend cijfer: 48.000 kinderen verdwijnen er jaarlijks in Duitsland. De meesten komen snel terug maar Schleinzer dacht toch: da's des Guten zu viel en besliste er een film over te maken. 

 

Lees meer...