Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

03-08-10

Cosa Voglio Di Più: een mens wil wel eens wat

01cosavogliodipi.jpgBij gebrek aan voor- en naspel plegen sommige vrouwen overspel, lazen we ooit. In het Italiaanse drama Cosa Voglio Di Più laat Anna het zelfs zover niet komen. Gebrek is ver weg: ze heeft een lieve man, een fijne baas, leuke vrienden en tòch, en tòch. Kabbelt het bootje niet wat tè rustig, zie je haar zich mijmerend aan de keukentafel afvragen. Of zoals Gerard Reve het ooit zo treffend schreef: een mens wil wel eens wat. Sterker nog, in het geval van Anna, ze wil meer...


Als de ober Domenico haar op een personeelsfeestje een toastje met garnalen aanbiedt, hapt ze dan ook toe. De twee beginnen een stormachtige relatie. Achter elke hoek en kant van de straat, scheuren ze elkaar de kleren van het lijf. Het is de pure passie die hen bindt want tussen al dat gefriemel door wordt er bijna niets gezegd. Meer dan een gesprek over hun lievelingsgerechten kan er niet vanaf (hij: 'warme pizza als ik uit de zee kom'). Terwijl de steelse afspraakjes zich opeenstapelen, zie je in de schuldbewuste ogen van Anna: hier komt sores van. En jawel, hoor.

Anna kan haar geheim niet langer voor zich houden. "Ik ben verliefd", stort ze haar hart uit tegen een collega. "Wie is het?", vraagt deze. Anna: "die van de garnalen". Haar vriend Alessio ruikt intussen onraad, net zoals Domenico's eega.

Cosa Voglio Di Più is geen film van de grote gebaren. Details, daar draait het bij regisseur Silvio Soldini om. Zo slaagt Alessio er in om alles wat ie in zijn handen krijgt in een handomdraai weer aan de praat te krijgen, behalve Anna dan. Als de relatie echt lijkt stuk te lopen, stort ook een speelgoedhelikoptertje dat ie wil fiksen finaal tegen de grond... En als Anna in de auto op weg is naar alweer een rendez-vous, is het zicht door de voorruit wazig, even wazig als haar eigen toekomst.

Het is niet de eerste keer dat Soldini huwelijksbootjes doet wankelen. In zijn vorige film Giorne e Nuvole dreigde d'er ook al eentje te kapseizen. Maar met de opgelopen schade kunnen wij ons meer dan verzoenen. Want het mag dan al zijn dat Soldini geen grote cinema maakt, kleinoden om te koesteren zijn het wel.

Ciao,
E-MaN

Cosa Voglio Di Più werd op 2 augustus in avant-première vertoond bij ElaN Filmavonden in TheRoxyTheatre in Koersel.
Meer info op www.elanfilmavonden.be .

De commentaren zijn gesloten.