Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22-03-10

Up in the Air: een vlucht in de lucht

Na nauwelijks enkele minuten het script van Up in the Air te hebben doorbladerd, stemde George Clooney vanop zijn villa aan het Como-meer in met de hoofdrol. Het script werd 'm dan ook overhandigd door Jason Reitman, het nieuwste wonderkind in Tinseltown. Nog maar 32, maar nu al twee knisperende komedie's in de achterzak. Met Thank You For Smoking, over de tabakslobby, rolden we hoestend van het lachen over de grond. Bij Juno, over een zwanger tienermeisje, lagen we dan weer plat op onze buik van het lachen.

Lees meer...

14-03-10

Fish Tank: pure poëzie in plakjes

Fish_Tank_2.jpgKen Loach die vaak met de hamer in de ene hand en sikkel in de andere zijn sociale drama's tot bij de kijker brengt. Lovenswaardig, dat wel, maar niet meteen onze stijl. Beste Ken, we wéten dat het leven een strijd is (anders zaten we, samen met onze 7 miljard medemensen, op Aruba aan een Caipirinha te nippen, toch?).

Lees meer...

08-03-10

Oscar-winnaar The Hurt Locker: nagelbijtend in het zand

't Moet van de ministereedaflegging van Pieter De Crem geleden zijn dat ons zo de adem werd afgesneden. Sterker nog, het oorlogsdrama The Hurt Locker greep ons van minuut 1 bij de strot, striemde niet aflatend onze zenuwbanen om tot slot als een tank over ons heen te walsen.

Lees meer...