Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15-08-09

The Chaser: Men neme hamer en beitel

Tongue-In-Cheek: het had gekund, maar het is niet de naam van de regisseur van The Chaser. Het is wél de reden waarom wij zo verzot zijn op al die Koreaanse genrefilms die de laatste jaren op ons af komen.


chaser.jpgWant net zoals in Memories of Murder, The Host, Old Boy en Thirst (to name a few), wordt in The Chaser de kijker een bord bloed en geweld voorgezet dat afgekruid wordt met een stevige dosis onderhuidse humor: om duimen en vingers van af te likken. 
 
In The Chaser (van debutant Hong-jin-Na) ziet pooier Jung-Ho enkele van zijn hoertjes één voor één in rook opgaan. Werden ze doorverkocht of is er meer aan de hand? Jung-Ho, ex-flik, gaat zelf op onderzoek uit en komt erachter dat zijn personeelsleden door een seriemoordenaar werden koudgemaakt. En vanaf het moment dat Jung-Ho zijn ogen nog meer dichtknijpt dan ze al zijn, weet je het : time for revenge!
 
Wat volgt is cinema grand cru waarbij je als kijker constant de stuipen op het lijf wordt gejaagd: Jung-Ho die zijn doelwit (te voet!) achterna raast in de sfeervolle straten van Seoel, de seriemoordenaar die tergend traag hamer en beitel bovenhaalt terwijl zijn slachtoffer smekend om genade smeekt én de klassieke end fight met als decor een uit een aquarium denderend vrouwenhoofd (weer die combinatie van geweld en humor). 
 
Terwijl het bloed vrolijk rondspettert, blijft de suspens gloedvol in de Seoelse lucht hangen. Of wat hiervan gedacht als Jung-Ho de dader vraagt wat hij met de lijken doet: "Ik hang ze op aan een vleeshaak, snijd de achillespezen open zodat het bloed eruit vloeit." En met een sardonische lach eraan toevoegend: "Zo wegen ze licht genoeg om ze te begraven..." Brrrr, ónze pezen strekten zich alvast unisono strak van de spanning. 
 
Naar het eind gaat The Chaser in zijn plotwendingen soms wat kort door de bocht (zoals Jung-Ho dat doet bij de achtervolgingen op straat) maar toen hadden we allang ons spandoek klaar met daarop in gouden letters geschreven: topfilm!
 
E-MaN
The Chaser werd bij ElaN Filmavonden op 3 augustus 2009 vertoond in TheRoxyTheatre (Koersel).
Voor meer info : www.elanfilmavonden.be

De commentaren zijn gesloten.