Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

30-07-09

London River: Bang blanke vrouw

7 juli 2005. Een dag waarop u misschien een ijsje zat te eten op de dijk van Oostende. Aan de overkant van de plas daarentegen deden mensen het in hun broek. Het is de dag dat terroristen in de metro van Londen enkele bommen doen ontploffen. Balans: 56 doden. In London River borduurt de Frans-Algerijnse regisseur Rachid Bouchareb tegen deze achtergrond een oprecht gevoelig verhaal dat stroomafwaarts onmiddellijk naar je hart vaart.

Lees meer...

13:01 Gepost in Recensies | Permalink | Commentaren (0) | Tags: london river

23-07-09

In The Electric Mist: trauma's in de mist

in-the-electric-mist.jpgMeanderend door de moerassen van New Orleans, baant politiedetective Dave Robicheaux zich een weg om er het gruwelijk verminkt lijk van een tienerhoertje aan te treffen. Met zijn rubberlaarzen half in het water, schuddebolt hij meewarig het hoofd, slaat een kruisteken en staart hij in de verte. En het is dié blik alleen al die In The Electric Mist de moeite waard maakt. Het is de blik van Tommy Lee Jones die tegelijk verontwaardiging, oprechtheid en melancholie verenigt. De borstelige wenkbrauwen en diepe groeven in zijn voorhoofd krijgt u d'er gratis bovenop.

Lees meer...

17-07-09

The Boat That Rocked: Radio Reddingsboei

Niet te geloven, maar midden jaren '60 - glorieperiode van The Beatles en The Stones - zond de BBC per dag slechts 2 uren rock 'n roll uit. Radiopiraten met liefde voor muziek kozen dan maar het zeesop om vanop een dobberende boot rocknummers in de ether te zwieren die miljoenen luisteraars op het vasteland aan hun transistortje gekluisterd hielden. Radio Carolina of Veronica : het waren ultieme reddingsboeien voor jongeren op zoek naar opwinding.

Lees meer...