Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

22-06-09

Two Lovers: hart in spreidstand

De gansterdrama's van James Gray: we nemen er onze deukhoed voor af. In Little Odessa, We Own The Night en The Yards blaffen de pistolen van in donker gehulde figuren tot de kogelkamers geheel geleegd waren. Two Lovers is van een ander kaliber. Gray ruilde de pistolen in voor pijl en boog die hij prompt in de handen duwt van Cupido. 

Lees meer...

14-06-09

Unspoken : Een ander zijn verdriet

We willen ze de kost niet geven: het aantal jonge talentrijke filmmakers dat in Vlaanderen recent is opgestaan: Felix van Groeningen, Christophe Van Rompaey, Pieter Van Hees, ... Ze zouden makkelijk de 6 regeringen die ons land rijk is, kunnen bevolken. Met Fien Troch als premier. Haar debuut Een Ander Zijn Geluk bracht ons al volledig van de kaart. En met opvolger Unspoken viel er met ons na afloop helemáál geen land mee te bezeilen. Zo indringend, zo breekbaar, zo de tere kanten van onze ziel rakend, is de film die het verhaal vertelt van het koppel Lukas en Grace, 5 jaar na de verdwijning van hun dochter Lisa.

Lees meer...

01-06-09

Milk: Penn als een flikkerende ster

De diagnose is gesteld. Hollywood lijdt aan biopic-itis. Che Guevara, Bob Dylan, George Bush, Coco Chanel, Johnny Cash, Ian Curtis, ... Het rijtje levens dat - al dan niet vakkundig - op de lens wordt vastgelegd: met karrenvrachten worden ze de cinemazalen binnengesleept (straks komen ze nog bij óns aankloppen - al is de kans klein: de vuilniszakken buitenzetten of onze sokken aandoen, iets spannenders gebeurt er soms bij ons niet op een dag).

Lees meer...