Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

23-10-08

ElaN Filmavonden op prospectie in Gent

De leden van ElaN Filmavonden zijn afgelopen weekend op prospectie geweest in Gent. Op het Filmfestival werden een tiental films bekeken. Een aantal van hen komen zeker in aanmerking voor vertoning in TheRoxyTheatre op maandagavond.

Hier alvast een lijstje van mogelijke kandidaten.
Transsiberian van The Machinist-regisseur Brad Anderson (die daarmee dus duidelijk in hetzelfde schuitje blijft zitten). In deze niet onaardige treinthriller rakelt Woody Harrelson zijn naïeve Cheers-personage uit de kast. Maar dan gaan de (matroesjka-)poppetjes aan het dansen...

Die Welle: een Duitse film over een leraar die zijn leerlingen een populistisch poepje laat ruiken. Ganz geil, volgens sommigen. Keine Sack an, volgens anderen.

How to lose Friends and alienate People: een Britse roddeljournalist gaat werken voor een serieuze krant. Heel grappig. Met een hoog stripgehalte, ook. Letterlijk en figuurlijk.

Caos Calmo: een Italiaanse film over een man die zijn vrouw verliest en na verloop van tijd toch weer van het leven gaat genieten. Iets voor Guy Ritchie, denken wij zo.
Over Guy Ritchie gesproken, zijn film Rock'NRolla was ook te zien in Gent. Een flitsend gemonteerd gangsterverhaal maar met een scenario dat even fel rammelt als Ritchie's huwelijksleven.

Vicky Cristina Barcelona dan van Woody Allen. Met zoals bekend Scarlett Johansson, Penelope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen. De pitch in het kort : iedereen doet het met iedereen.

The Wrestler van Darren Aronofsky en met Mickey Rourke: een absoluut meesterwerk. The Wrestler gaat over een vergane glorie in de catchwereld die een comeback maakt. Hasbeen Rourke hoefde niet diep te graven voor zijn rol als Randy 'The Ram'.

Tot slot de hongerstakersfilm Hunger oftewel het waargebeurde verhaal van IRA-gevangene Bobby Sands. Een van de hoogtepunten van het festival. Niet in het minst door de regie van Steve - voor scènes van minder dan 20 minuten kom ik mijn bed niet uit - McQueen.
Hunger wordt sowieso vertoond bij ElaN Filmavonden.

Of de ElaN-hakbijl even genadig is voor de anderen, wait and see. Zie ook www.elanfilmavonden.be .

Gentse groetjes,
E-MaN

 

De commentaren zijn gesloten.