Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

11-10-08

La Noche de los Girasoles: Kleurrijke film noir

Vertoond als Blind Date bij ElaN Filmavonden op 22 september 2008.

0832180de8ac45aae0d7a3d7f250591c.jpgSpanje, wàt een land ! Ze hebben de beste sporters (Nadal en de hele Spaanse voetbalploeg), de mooiste steden (Barcelona en Madrid), de knapste vrouwen (Penelope Cruz en dat vakantielief uit Torremolinos in 1989) en nu blijken die stierentemmers ook nog eens de beste films te maken… Caramba !

Die van Bunuel (Belle de jour!), Almodovar (Atame, Todo Sobre di Madre, Hable Con Ella, Volver) en Amenabar (Mar Adentro) kenden we al maar nu duikt daar ook ene Jorge Sanchez-Cadezubo op.

Met La Noche de los Girasoles (De Nacht van de Zonnebloemen) maakt deze 36-jarige Madrileen zijn regiedebuut. En, amai, onze frakos. Na afloop hadden we meteen de neiging om hem een boeketje euh, zonnebloemen, te sturen.

La Noche de los Girasoles zorgt van meet af aan voor de nodige suspense. Een perverse stofzuigerverkoper en een mooie zwarte vrouw kruisen elkaars pad. Een verlaten bospad, meer bepaald. Het gevolg laat zich raden. Als de man van het slachtoffer zich wil wreken, loopt het pas echt uit de hand. Resultaat is een crazy mallemolen aan gewelddaden - poets wederom poets, zie je de acteurs de hele tijd denken. Veel spanning dus, maar daar blijft het niet bij in La Noche. Want bij al dat geweld doet Sanchez-Cadezubo u nadenken of al dat bloedvergieten wel een morele grond heeft. 

La Noche de los Girasoles is half film noir (maar niet grijs !), half psychologisch drama. De werkelijk fraaie landschappen en dito couleur locale in Noord-West Spanje krijgt u er gratis bovenop. Gulle mannen, die Spanjolen.

Adios!,
E-MaN

Maandag 13 oktober haalt ElaN Filmavonden de paarden van stal en de pistolen uit de kast voor de western 3:10 to Yuma. Voor deze road movie te paard kan u een vrijkaart winnen door een mail te sturen naar wim@elanlanguages.com.  

Oktoberprogramma ElaN Filmavonden

13 oktober : 3:10 to Yuma
20 oktober : Estomago

27 oktober : Happy-Go-Lucky

Meer info op : www.elanfilmavonden.be


 

 

De commentaren zijn gesloten.