Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

04-07-08

Juno : Lust for life met een TicTac in uw mond

2cfac4132b4be4e000098dd0170dafbb.jpgAmerikaanse indie-films uit Hollywood met een licht-sarcastische hoek aan: ze dwarrelen steeds vaker als kussenveertjes naar beneden. ElaN Filmavonden wist eerder al Little Miss Sunshine, The Savages en Thank You For Smoking uit de Tinseltownse lucht te plukken. Afgelopen maandag op 30 juni was Juno aan de beurt.

Tienermeisje wordt zwanger en besluit het kind af te staan voor adoptie. De pitch in Juno had er eentje kunnen zijn van destijds zo’n door Rita Boelaert aangekondigde BRT-weekendfilm (remember ? en huiver, huiver). Maar niet dus. Scenariste en ex-stripteaseuse Diablo Cody kleedt het verhaal aan met sprankelende dialogen en subtiele plotwendingen terwijl regisseur Jason Reitman de karakters laat balanceren tussen een zekere ‘sérieux’ en een uiterst charmante ‘je ne sais quoi’-houding.

Vooral hoofdactrice Ellen Page vindt – ondanks die dikke buik – dat evenwicht. “You should've gone to China, 'cause I hear they give away babies like free iPods”, adviseert ze de adoptieouders van haar eigen baby. Ondertussen probeert ze zich op te hangen aan een koord snoep wat de actrice van Hard Candy uiteindelijk niet lukt. Nog voer voor gegniffel : Juno die haar muziekfavorieten Patti Smith en The Stooges aanprijst aan een 20 jaar oudere kerel in volle midlife-crisis. Nu, over Iggy Pop gesproken, gezien de ondertoon van de film had diens Lust for Life zeker niet misstaan op de overigens uitstekende soundtrack (The Kinks! Mott The Hoople!  Buddy Holly!).

Nog dit, sinds Juno weten we dat TicTacjes uit een oranje doosje het als ademverfrisser goed doen bij jonge meisjes. Dat we daar destijds in de rups van Hasselt Kermis niet aan gedacht hebben!

Volgende week maandag op 7 juli brengt ElaN Filmavonden de opblaaspopkomedie Lars and the Real Girl. Roulez!

E-MaN

Programma ElaN Filmvonden in juli : 

07 juli : Lars and the Real Girl
14 juli : Linkeroever
21 juli : Funny Games US
28 juli : Secret Sunshine

De commentaren zijn gesloten.