Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

06-06-08

The Savages : Stront aan de knikker

c1f1d640119941ecfabd0d99cf4eccb0.jpgAlle hens aan dek bij Jon en Wendy Savage. Vader Lenny durft met zijn eigen uitwerpselen wel eens creatief uit de toilethoek komen. Alzheimer. Jon en Wendy, zelf geen toonbeelden van standvastigheid, zien zich genoodzaakt om een home te zoeken voor hun vader.

Geen sinecure in een gezin waar niets loopt zoals ze het zouden willen. Zo worstelt Jon met een hilarische allergie voor spek en ei, heeft Wendy genoeg van de seksrelatie met een oudere man – als iemand haar vraagt of ze getrouwd is, antwoordt Wendy : ‘No, but my boyfriend is ‘ - en staat Lenny letterlijk en figuurlijk met de billen bloot in een vol vliegtuig.

Al dit fraais serveert regisseur Tamara Jenkins met een subtiele toets van vederlichte ironie die ze van Woody Allens piano moet gestolen hebben.  

Philip Seymour Hoffman en Laura Linney als broer en zus zijn outstanding. Constant kibbelend rollen ze als het ware over het doek (dat kussengevecht !) om dan toch weer peis en vree te sluiten. En ook met Lenny komt het - naar Hugo Claus-normen - allemaal goed.

The Savages is zoals het invullen van een sudoku. Loodzwaar bij aanhef om aan het eind tevreden en voldaan achterover te leunen.

Philip Seymour Hoffman schittert ook in de film die ElaN Filmavonden op maandag 9 juni in TheRoxyTheatre in Koersel vertoont. In Charlie Wilson’s War speelt Hoffman een - hier komt ie, pleonasme ! - corrupte CIA-agent. Voor deze politieke satire kunt u een vrijkaart winnen door een mail te sturen naar wim@elanlanguages.com .


Programma ElaN Filmvonden in juni :


09 juni : Charlie Wilson’s War

16 juni : Import Export
23 juni : Aanrijding in Moscou
30 juni : Juno

De commentaren zijn gesloten.