Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

20-05-08

The Banishment : tragisch mooi

9ce4ab0433d103683d3f9840e61ad5e4.jpgZwanger zijn, het doet wat met die vrouwen. Angelina Jolie vindt het plots hoognodig om in Cannes op een balkon haar balkon te laten zien – sorry, Geert Hoste, maar wij kunnen het ook - terwijl hoofdfiguur Vera in de Russische film The Banishment haar man Alex zomaar wat op de mouw speldt.

Een pijnlijke affaire voor Alex die van de weeromstuit terugprikt met een breinaald.

“It’s a story of an ‘unlove’ between a man and a woman”, aldus regisseur Andrej Zvangintsev. Nou, moe. We hebben het geweten. Het was van de laatste interland van de Rode Duivels geleden dat er in TheRoxyTheatre nog zoveel tristesse van het scherm was gespat. En dat hoofdzakelijk door toedoen van actrice Marie Bonnevie die daarvoor slechts één enkele oogopslag en dito snottebel nodig had. Nooit eerder was de achternaam van een actrice zo in contrast met de rol die ze speelde.

The Banishment – trager dan het personeel van Exquisa - verveelde geen minuut en steekt de Bob Dylan-film I’m Not There moeiteloos voorbij als hét meesterwerk van dit ElaN-seizoen.

Volgende week op 26 mei presenteert ElaN Filmavonden in de Koerselse Roxy Once. Voor deze charmante muziekfilm geeft Cinebel 5 vrijkaarten weg. Maak kans op een ticket en mail naar wim@elanlanguages.com. Vergeet niet het woord CINEBEL en de film ONCE te vermelden.

 

De commentaren zijn gesloten.