Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13-05-08

El Orfanato : het Spaanse schurend scharniertje

abe9239e84904be06d803d414652ada6.jpgUit zichzelf zwaaiende deuren en vensters, poppetjes die net niet aan het dansen gaan, kinderschedels in cementzakken en een vogelverschrikker in de tuin met de looks van FDF’er Olivier Maingain. Het huis in El Orfanato – de film die ElaN Filmavonden op maandag 12 mei in TheRoxyTheatre in Koersel vertoonde - had verdacht veel weg van het spookkot dat mijn broer en ik destijds frekwenteerden op Hasselt Kermis.

Deze Spaanse versie van Peter Pan - Panos, eigenlijk – bleek gesneden brood voor producent Guillermo del Toro, eerder al regisseur van het magnifieke Pan’s Labyrinth. Een mooie, intrigerende film die evenveel vragen opriep als er beantwoordde. Een hedendaags kernkabinet is er niks tegen.

Is El Orfanato een horrorverhaal ? Ja en nee. Ja, omdat bij elke schurende scharnier de schrik u op het lijf slaat dat Jos Ghysen in beeld verschijnt. Nee, omwille van de glansrol van good old Geraldine Chaplin. Good en old zijn hier overigens zéér letterlijk te nemen.

Volgende week op 19 mei presenteert ElaN Filmavonden in avant-première in TheRoxyTheatre The Banishment. Voor deze - ook al - intrigerende Russische film geeft Cinebel 5 vrijkaarten weg. Maak kans op een ticket en mail naar wim@elanlanguages.com. Vergeet niet het woord CINEBEL en de film The Banishment te vermelden.

De commentaren zijn gesloten.