Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

28-03-08

ElaN Filmavonden viert 5-jarig bestaan

fef2d497ac32b9ea7b1688d4c6b04200.jpgInderdaad, precies 5 jaar geleden, op 1 april 2003, werd Filmclub ElaN boven de doopvont gehouden. 70 Invités daagden – enigszins in dubio, het was tenslotte 1 april – op voor de exclusieve vertoning van ‘C’est arrivé près de chez vous’ in de toen nog stoffige Roxy. Zo’n 200 films en tientallen avant-premières later is ElaN Filmavonden uitgegroeid tot een constante in de maandagavondbesteding van een trouwe schare filmliefhebbers. Jubileumgezind als we zijn willen we dit niet onopgemerkt laten passeren. Op maandag 31 maart verwachten we jullie na de film Into the Wild voor een HAPPY HOUR met GRATIS drank u aangeboden door ElaN.


Klik hier voor het persbericht: 5 jaar ElaN Filmavonden.pdf

13:55 Gepost in Films | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ElaN Filmavonden

21-03-08

The Darjeeling Ltd : Leterme neemt de trein

0b17729448f87afd7dd02668e7caa61c.jpgVorige week bracht ElaN Filmavonden in avant-première The Darjeeling Ltd. De nieuwste van wonderkind Wes Anderson vertelt het verhaal van 3 broers die tijdens een spirituele treinreis doorheen India allerlei fijne avonturen beleven (die slang ! die stewardess ! ). En dat allemaal op één klein flesje Valium. Om maar te zeggen, op zoek gaan naar spiritualiteit is één, ze vinden is een ander paar mouwen.

The Darjeeling bleek na afloop vintage Wes Anderson met een treincompartiment dat blauwer kleurde dan Jean-Marie De Dedeckers politieke voorkeur alsook het nerveus ronddartelen van 3 neurotische broers die niet mét maar ook niet zonder elkaar kunnen. De regering Leterme was er niks tegen.

The Darjeeling is uiteindelijk zo origineel dat ie niet in een vakje, laat staan in een treincompartiment kan worden ondergebracht.

Volgende maandag op 24 maart presenteert ElaN Filmavonden in TheRoxyTheatre in Koersel This Is England. Daarin sluit een jonge knaap vriendschap met een stelletje skinheads. En toen moest de Falkland-oorlog nog beginnen !

 

05-03-08

There Will Be Blood in avant-première: de reacties

3339f8a864c7d26a81fb4208ba439be7.jpgElaN Filmavonden presenteerde 3 weken geleden in TheRoxyTheatre in Koersel het olie-epos There Will Be Blood in avant-première. We verzamelden na afloop een aantal reacties van de bezoekers :


"Ik heb helaas niet kunnen volgen omdat ik bezig was het gat te likken van David Bowie die naast mij zat."
Serge Simonart


"The seats in TheRoxyTheatre are sitting extremely well !"
David Bowie

"Ik heb geen enkele tiet gezien. Ik had dus kunnen meedoen!"
Keira Kneightly

"Goeie film. Enige nadeel was dat ik mijne zonnebril 2 uur moest afzetten."
Tim Vanhamel

"1,3 euro voor een pintje ? Schandalig !"
Herman Schueremans

"Great (gloek, gloek) movie with (gloek, gloek) great (gloek) acting (gloek)"
Amy Winehouse

"Dieën Daniel Day-Lewis, is die nog vrij?"
Phaedra Hoste

"Il film esta l’ultima prova de la dominançia in petroleos de America."
Hugo Chavez

"Ik had gevraag naar een extra zetel in de zaal en ze hebben mij die onmiddellijk gegeef!"
Didier Reynders

"Bloedstollend."
Yves Leterme