Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

21-03-08

The Darjeeling Ltd : Leterme neemt de trein

0b17729448f87afd7dd02668e7caa61c.jpgVorige week bracht ElaN Filmavonden in avant-première The Darjeeling Ltd. De nieuwste van wonderkind Wes Anderson vertelt het verhaal van 3 broers die tijdens een spirituele treinreis doorheen India allerlei fijne avonturen beleven (die slang ! die stewardess ! ). En dat allemaal op één klein flesje Valium. Om maar te zeggen, op zoek gaan naar spiritualiteit is één, ze vinden is een ander paar mouwen.

The Darjeeling bleek na afloop vintage Wes Anderson met een treincompartiment dat blauwer kleurde dan Jean-Marie De Dedeckers politieke voorkeur alsook het nerveus ronddartelen van 3 neurotische broers die niet mét maar ook niet zonder elkaar kunnen. De regering Leterme was er niks tegen.

The Darjeeling is uiteindelijk zo origineel dat ie niet in een vakje, laat staan in een treincompartiment kan worden ondergebracht.

Volgende maandag op 24 maart presenteert ElaN Filmavonden in TheRoxyTheatre in Koersel This Is England. Daarin sluit een jonge knaap vriendschap met een stelletje skinheads. En toen moest de Falkland-oorlog nog beginnen !

 

De commentaren zijn gesloten.