Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

07-02-08

I'm Not There : 6 voor de prijs van 1

b8144d1a0692348d9bceb28d4c881ad1.jpg"I knew there was more then Walt Disney Movies", antwoordde Bob Dylan ooit gevraagd waarom hij in 1960 zijn geboortedorp Wibbing in Minnesota wegvluchtte richting New York op zoek naar eeuwige roem. Zoals altijd had hij het goed gezien. Want bijna 50 jaar en evenveel wereldhits later behoort Bob allang tot het antiquariaat van de popmuziek, gelegen aan Highway 61.

Naast de grootste neuzelaar - en ook wel vrouwengek - ter wereld is Bob Dylan een ikoon. Daarom is het zeer eigenaardig dat zijn leven nog nooit verfilmd werd. Ja, er zijn de docu’s van Pennebaker en Scorcese maar een biopic ? Dat kwam er niet van. Al kan het veel te maken hebben met Dylan zelf, controlefreak van Wibbing tot New York en terug. Vele regisseurs voelden zich geroepen maar Dylan floot – of zo u wil blies ze harmonica-gewijs – allemaal terug naar af. Tot ene Todd Haynes, regisseur van onder meer het onvolprezen Far from Heaven. Op nauwelijks een A4-tje schreef hij zijn ideeën neer hoe hij een Dylan-film zou aanpakken. Todd ging daarbij tewerk als een echte middenstander. Hij zou het publiek 6 Dylans voorschotelen voor de prijs van één. Zes personages die allemaal één aspect van het complexe karakter van Dylan tot leven zouden brengen. Todd legde het A4-tje voor aan de Master himself die tot ieders verbazing akkoord ging. Resultaat is I’m Not There, één van de beste films van afgelopen jaar.

En wat meer is : ElaN Filmavonden vertoont I’m Not There op maandagavond 11 februari in TheRoxyTheatre in Koersel. « I’m Not There », hoor ik daar een Pet Shop Boys-fan fluisteren. Sorry, maar u dwaalt.

De commentaren zijn gesloten.