Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

20-01-08

No Country For Old Men : van boek naar doek

7a91fe778d44cbcdf0b3a428cf747cce.jpg

Lang geleden dat we die mantel der liefde nog eens uit de kast moesten halen. Gelukkig vonden we hem op zolder - net achter de stapel Weekend Knacks van het jaar 1999 - om de laatste twee exploten van de Coen broertjes Joel en Ethan mee te bedekken. The Intolerable Cruelty en The Ladykillers waren inderdaad nog zoutlozer dan het huidige voetbalspel van Racing Genk en Anderlecht samen.

Maar kijk. Met No Country For Old Men zijn de gebroeders Coen weer helemaal terug. In deze misdaadthriller - gebaseerd op een boek van een van Amerika's beste nog levende schrijvers Cormac McCarthy - wordt een jager vlakbij de Rio Grande geconfronteerd met enkele lijken, heroïne en meer dan 2 miljoen dollar aan baar geld. Fijn voor hem - zelfs aan de huidige dollarkoers -  ware het niet dat ook een gewetenloze psychopaat uit is op het geld... 


ElaN Filmavonden vertoont dit met gitzwarte humor overdrenkt meesterwerkje in avant-première op maandag 21 januari in TheRoxyTheatre in Koersel. Inleider David Verdeure staat garant voor de inkleding van de avond. Getooid in onze mantel der liefde, vertelt hij hoe de Coen-broers het verhaal van McCarthy van boek naar doek hebben gebracht.

Iedereen welkom !

Btw, Elan Filmavonden blijft ook volgende week into crime. Want op maandag 28 januari vertonen we het meesterlijke Eastern Promises van David Cronenbergh. Hoed af voor David ! (en broek af voor Viggo...).

 

De commentaren zijn gesloten.