Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13-11-07

Iedereen locked in

9062541c4f61648d63fdad9e4e101311.jpgMoet wijkbioscoop TheRoxyTheatre in Koersel straks gaan bijbouwen ? Goed mogelijk gezien de opkomst bij filmclub ElaN Filmavonden. Op maandagavond 12 november waren er 92 toeschouwers. Zij keken naar Le Scaphandre et le Papillon, een van de beste films van het al gezegende jaar 2007.

Le Scaphandre et le Papillon is het waargebeurde en indrukwekkende verhaal van Elle-hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby die op één oog na volledig verlamd raakt tijdens een beroerte (het zeldzame locked in-syndroom).

Nu, bij zoveel publiek raakte eigenlijk iedereen een beetje ‘locked in’. Wat de identificatie met de hoofdfiguur alleen maar groter maakte.

Le Scaphandre et le Papillon is uitstekend gefilmd met een pluim - of een berenmuts, zo u wil - voor hoofdacteur Mathieu Amalric. Wrang maar niet wreed, ontroerend maar niet sentimenteel. Het publiek verliet dan ook met knipperende alsook tranerige ogen de zaal.

Volgende week bergen we de zakdoeken weg. Er mag immers ook eens gelachen worden, nietwaar. Nee, geen evocatie van een nachtje oranje-blauw onderhandelen. Wel de laatste van Lars von Trier. In The Boss of it All krijgt een werkloze acteur de leiding over een informaticabedrijf. Inderdaad, Peter Van Asbroeck, er is nog hoop !

Ook zin gekregen om eens langs te komen bij ElaN Filmavonden ? Ga dan naar :
http://www.elan-events.be/elanfilmavonden/

01-11-07

Misdaad loont

7d9e124e283f799ba216c70138aad3d3.jpgDinsdag 30 oktober was het drummen geblazen aan de ingang van TheRoxyTheatre in Koersel. Vertaalbureau ElaN Languages – en tevens broodheer van filmclub ElaN Filmavonden - had om en bij de 400 klanten uitgenodigd voor de Limburgse wereldpremière van de film Vermist. Een fijn feestje was het gevolg. Er vloeide meer champagne dan Koen De Bouw charmes heeft. Dit alles in het knusse kader van TheRoxyTheatre, tot nader order nog steeds de gezelligste wijkbioscoop van Limburg en omstreken.

ElaN Languages organiseerde niet alleen deze première maar investeerde ook. Via de tax shelter-regeling stopte het vertaalbureau de Vermist-producenten een pak centen toe wat Wim Vanschooren van ElaN deed besluiten : « Misdaad loont. We investeren niet alleen in een politiefilm. Het geïnvesteerde bedrag lijkt ook nog fiscaal aftrekbaar te zijn. »

ElaN en TheRoxyTheatre kondigden overigens alweer een nieuw initiatief aan. Bedrijven krijgen voortaan de kans om zelf hun avant-première te organiseren. Het goede voorbeeld kregen ze al. Alle info op www.avantpremieres.be.


Al bij al dus een geslaagde avond, daar in Koersel. Bon, genoeg getetterd, ga naar de galerij voor de exclusieve foto’s !