Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

13-11-07

Iedereen locked in

9062541c4f61648d63fdad9e4e101311.jpgMoet wijkbioscoop TheRoxyTheatre in Koersel straks gaan bijbouwen ? Goed mogelijk gezien de opkomst bij filmclub ElaN Filmavonden. Op maandagavond 12 november waren er 92 toeschouwers. Zij keken naar Le Scaphandre et le Papillon, een van de beste films van het al gezegende jaar 2007.

Le Scaphandre et le Papillon is het waargebeurde en indrukwekkende verhaal van Elle-hoofdredacteur Jean-Dominique Bauby die op één oog na volledig verlamd raakt tijdens een beroerte (het zeldzame locked in-syndroom).

Nu, bij zoveel publiek raakte eigenlijk iedereen een beetje ‘locked in’. Wat de identificatie met de hoofdfiguur alleen maar groter maakte.

Le Scaphandre et le Papillon is uitstekend gefilmd met een pluim - of een berenmuts, zo u wil - voor hoofdacteur Mathieu Amalric. Wrang maar niet wreed, ontroerend maar niet sentimenteel. Het publiek verliet dan ook met knipperende alsook tranerige ogen de zaal.

Volgende week bergen we de zakdoeken weg. Er mag immers ook eens gelachen worden, nietwaar. Nee, geen evocatie van een nachtje oranje-blauw onderhandelen. Wel de laatste van Lars von Trier. In The Boss of it All krijgt een werkloze acteur de leiding over een informaticabedrijf. Inderdaad, Peter Van Asbroeck, er is nog hoop !

Ook zin gekregen om eens langs te komen bij ElaN Filmavonden ? Ga dan naar :
http://www.elan-events.be/elanfilmavonden/

De commentaren zijn gesloten.