Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

14-10-07

De strijd der laatste Melomanen

8a6973b8d6091e5a2bcef893f125ca03.jpgDe strijd is gestreden. Binnen ElaN Filmavonden hebben de Melomanen het West Side Story-gewijs gehaald van de concurrentie, de Back Knights. De Melomanen hebben daarvoor wel alles uit de kast moeten halen. Wat wil je ook ? De Back Knights bleven maar met vereende krachten in hun kast zitten !  Afijn, na een blitzkrieg waar zelfs Adolf en de zijnen destijds jaloers op zouden geweest zijn, lukte het dan toch. De Melomanen slaagden er dus in om een aantal van hun favoriete muziekfilms op het ElaN Filmavonden-menu te krijgen.

Te beginnen met Control op 10 september. The Back Knights moesten met lede ogen aanzien hoe maar liefst 130 mensen naar Koersel trokken om het verhaal van Joy Division-zanger – met als bijberoepen epilepticus en langs de pot-pisser – Ian Curtis te aanschouwen.

Op 29 oktober volgt met Shut Up And Sing muziekfilm nummer 2.  Daarin is te zien hoe meidencountrygroep The Dixie Chicks het zwaard opneemt tegen Bush. Ja, beste Back Knights, van die Dixie Chicks valt inderdaad nog iets te leren. Hadden jullie ook maar een écht zwaard moeten bovenhalen...

Op 26 november zal er iets buigen. Nee, beste Back Knights, niet wat u zou willen. In When The Road Bends, buigt de weg naar rechts en dan weer eens naar links. Illustratief voor wat een zigeunerband (‘the Gypsy Caravan’) meemaakt als ze on the road zijn doorheen Amerika.

Nog een maand later zetten de Melomanen de puntjes op de i. Dan wordt namelijk in avant-première I’m Not There vertoond, de langverwachte film van Todd Haynes over Bob Dylan (King of Melomans). In I’m Not There wordt Dylan neergezet door 6 karakteracteurs (o.a. Richard Gere, Cate Blanchet (!) en King of Black Knights Heath Ledger).

Ik hoor u zuchten. Inderdaad, een zucht van opluchting om de zege der Melomanen. En nog iets ter geruststelling, het sleuteltje van de kast waar de Back Knights in zitten, hebben de Melomanen ergens op de bodem gegooid van het Albertkanaal tussen Hasselt en Luik. Springen maar, Back Knights !