Blogs cinebel.be
cinebel.be | Créer un Blog | Avertir le modérateur

15-09-07

Volle zaal voor avant-première van Control

a72e809a3013f77f9888d4a22bd5ebd2.jpgDe Geert Hoste in ons zou het alsvolgt formuleren : afgelopen maandagavond zag het zwart van het volk bij de vertoning van de Joy Division-film Control in TheRoxyTheatre in Koersel.

Inderdaad, na 9th Company slaagde ElaN Filmavonden er eens te meer in om een grote klepper naar de gezelligste bioscoop van Limburg te halen. De film (een Limburgse avant-première) zorgde voor lange rijen aan de kassa. Ouwe vleermuizen maar ook veel jong geweld wurmden zich in hun zetel om te kijken naar het debuut van 's werelds bekendste rockfotograaf Anton Corbijn. Er werd zelfs één musical-adept met fladderende handjes gesignaleerd. Deze - ahum – man leefde met al zijn onderdelen op toen Ian Curtis zijn favoriete film bekendmaakte: The Sound of Music !  

Vooraf was er een muzikaal aperitief middels een mini-gig van Joint Division. Het tweetal uit het landelijke Stal bewees dat af en toe een flinke dosis Weltschmerz op zijn tijd welgekomen is.

Met deze tweede avant-première op rij heeft ElaN Filmavonden zijn 5de seizoen met de nodige grandeur ingezet. Het programma voor de komende maanden ziet er overigens zeer lekker uit. Te beginnen met 28 Weeks Later. Voor alle duidelijkheid: volgende week, dus. We’ll keep you informed.

13:15 Gepost in Films | Permalink | Commentaren (1) | Tags: Control, ElaN Filmavonden